Herenhuis in Den Haag

CATCHING THE LIGHT

In dit herenhuis in de periferie van het Haagse stadcentrum is een hoofdrol weggelegd voor licht, precies zoals de bewoners dat wilden. De plattegrond van de woning en het lichtplan zijn zo gemaakt dat het interieur op ieder moment van de dag prettig aanvoelt. Al bij de ingrijpende renovatie van het ruim honderd jaar oude pand is hiermee rekening gehouden.
De oorspronkelijke indeling, de karakteristieke kamer en suite en de oorspronkelijke ornamentenplafonds dienden daarbij als vertrekpunt. Doordat op de begane grond de woonkamer en de keuken bij elkaar getrokken zijn, heeft daglicht vrij spel. Door de witte wanden licht het interieur als het ware op. Na zonsondergang zorgen uiteenlopende armaturen voor een spel van licht.
"
Door het open interieur valt licht tot diep in de woning.
1 / 5