Villa Vleuten

NEW PERSPECTIVE

De ingrijpende verbouwing van deze boerderij in het buitengebied was bovenal een zoektocht naar ruimte. Zo lag het bij deze villa in Vleuten voor de hand om het woongedeelte in het oorspronkelijke woonhuis te handhaven, maar dat leverde niet de gewenste ruimte op. Een oplossing werd gevonden in de voormalige schuur. Door die bij het woonhuis te betrekken, is het woonoppervlak bijna verdubbeld.
De keuze ervoor was weliswaar niet zonder consequenties. Bevonden het woongedeelte, de eetkamer en de keuken zich oorspronkelijk in het oude woonhuis, na een ingrijpende verbouwing zijn ze gesitueerd in de schuur. Hier is vooral het open karakter van de ruimte benut, dat nog eens wordt versterkt door de glazen fa├žade aan de noordzijde.
1 / 7
"
Als de ruimte er is, dan wil ik die ook benutten.