Pied-à-terre Knokke

ALL ABOUT THE VIEW

De indeling van het woongedeelte, de royale schuifpui en het uitzicht. Alles in deze pied-à-terre aan de Belgische kust draait om de ligging aan zee. Maar waarom zou het interieur daarvoor onder hoeven te doen? De uitdaging was dan ook om met een aantal bescheiden ingrepen karakter in het interieur aan te brengen. Omdat onder invloed van de weersomstandigheden de sfeer in de ruimte voortdurend verandert, speelde de ligging daarbij vanzelfsprekend een rol. De gebruikte materialen bieden tegenwicht aan het natuurspektakel. Doordat de grijze wand het licht van buitenaf niet reflecteert, is het effect daarvan beperkt. Door de toepassing van moeraseiken en natuursteen heeft het interieur een aardse, maar evengoed stoere uitstraling. Beide materialen komen samen in de keuken en het eetgedeelte, die door de toegepaste structuren in elkaar op te lijken gaan.
"
De materialen bieden tegenwicht aan het natuurspektakel