Interieur- en productdesign

Shop-in-shop Remy Meijers Collectie geopend

23.06.2019
De officiële opening laat nog tot september op zich wachten, maar sinds kort kan iedereen er terecht: Blaricum Interior Experience –kortweg BlinX – aan de Dorpstraat in Blaricum. In deze bijzondere interieurwinkel is de volledige Remy Meijers Collectie voor het eerst te zien. 
Lees verder

REMY SLAAT HANDEN INEEN MET DE ROOY

20.05.2019
Stalen Deuren 2.0. Dat is de naam van een collectie stalen deuren die Remy samen met De Rooy Metaaldesign ontwikkeld heeft. De samenwerking komt niet uit de lucht vallen. In eerdere projecten paste Remy al deuren toe van het familiebedrijf. Met Stalen Deuren 2.0 slaan beide partijen nieuwe wegen in. Wat dat precies inhoudt, is nog geheim. ‘Ik wil een vervolg maken op wat er al is.’ 
Lees verder

NIEUW ONTWERP: APPARTEMENT AAN ZEE

11.02.2019
Het Albertplein vormt het kloppend hart van Knokke, de Belgische kustplaats waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Op een steenworpafstand verschijnt in een van de mondaine appartementencomplexen nog voor de zomer een interieur dat door Remy ontworpen is. Daarbij heeft hij nadrukkelijk rekening gehouden met de ligging. Niet alleen het uitzicht op zee, maar ook de lichtinval is bepalend. Blikvanger in het interieur vormen de bar en eettafel, die als een sculptuur in de ruimte geplaatst worden. 
Lees verder

Nieuw project: ingrijpende klus in Wassenaar

31.10.2018
Een baken van moderniteit in een dorp van rieten daken. Met die veelzeggende woorden omschreef dagblad NRC drie jaar geleden een door architect Henk Wegerif (1988-1963) ontworpen villa in Wassenaar uit 1925. De huidige staat mag dan slecht zijn, aan de contouren van het woonhuis is de grandeur van weleer nog altijd afleesbaar. Die krijgt komende jaren opnieuw vorm, onder meer door de betrokkenheid van Remy. Onlangs presenteerde hij de eerste schetsen aan de eigenaren van het pand. 
Lees verder

Tafel Bold robuust statement voor Odesi

17.09.2018
Nieuw in de collectie van Odesi is de essenhouten eettafel Bold. Met het karakteristieke uiterlijk borduurt Remy voort op tweede eerdere onderwerpen, de Slide en de Solid. De vormentaal is hetzelfde, maar de uitstraling is door kleur en vorm zo mogelijk nog robuuster. De volgende twee kleurencombinaties zijn mogelijk: essen silk met een beigegrijs onderstel of essen charcoal met eenzwart onderstel. Meer informatie is te vinden op de website van Odesi.
Lees verder

Overzichtswerk Nederlandse interieurdesign

31.08.2018
The Best Dutch Interior Design. Dat is de titel van een overzichtswerk dat afgelopen week in Amsterdam gelanceerd is in het bijzijn van de top van het Nederlandse interieurdesign. In het boek is ruim aandacht voor de Historische Villa in Amersfoort, een project van Remy dat eerder verscheen in Simply Elegant. In een persoonlijk interview vertelt Remy over zijn drijfveren, zijn affiniteit met design en zijn passie voor interieurs. 
Lees verder

SIGN OF THE TIMES

Historische villa Amersfoort

Nu te koop: Simply Elegant

Eenvoud. Er is wellicht geen enkel ander woord dat het werk van interieurarchitect Remy Meijers beter omschrijft. De verschillende elementen in zijn interieurs zijn zo perfect geplaatst dat het lijkt alsof natuurwetten gevolgd zijn, dat het niet anders had kunnen zijn. In zijn nieuwe boek Simply Elegant is zijn filosofie duidelijk weerspiegeld. Het is nu te koop voor 59,50 €.

Bestel hier

Impressie: royale villa in het midden van het land

Een royale villa op een landgoed in het midden van het land. Remy is er afgelopen weken druk mee bezig geweest om er opnieuw invulling aan te geven. De oorspronkelijke uitstraling van het in 1869 gebouwde woonhuis diende daarbij las leidraad.
Lees verder

Zoektocht naar de perfecte balans

In het werk van interieurarchitect Remy Meijers (1974) vallen alle elementen perfect op hun plaats. Daardoor doen zijn interieurs bijna vanzelfsprekend aan. Alsof ze altijd zo geweest zijn. Daarmee is niet alles gezegd. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn interieurontwerpen gaat een alomvattende visie schuil.
Lees meer