Interieur- en productdesign

Tafel Bold robuust statement voor Odesi

17.09.2018
Nieuw in de collectie van Odesi is de essenhouten eettafel Bold. Met het karakteristieke uiterlijk borduurt Remy voort op tweede eerdere onderwerpen, de Slide en de Solid. De vormentaal is hetzelfde, maar de uitstraling is door kleur en vorm zo mogelijk nog robuuster. De volgende twee kleurencombinaties zijn mogelijk: essen silk met een beigegrijs onderstel of essen charcoal met eenzwart onderstel. Meer informatie is te vinden op de website van Odesi.
Lees verder

Overzichtswerk Nederlandse interieurdesign

31.08.2018
The Best Dutch Interior Design. Dat is de titel van een overzichtswerk dat afgelopen week in Amsterdam gelanceerd is in het bijzijn van de top van het Nederlandse interieurdesign. In het boek is ruim aandacht voor de Historische Villa in Amersfoort, een project van Remy dat eerder verscheen in Simply Elegant. In een persoonlijk interview vertelt Remy over zijn drijfveren, zijn affiniteit met design en zijn passie voor interieurs. 
Lees verder

Nieuw ontwerp: Villa in Brabant

02.07.2018
Aan het ontwerp van deze riante Villa in Brabant is goed afleesbaar dat Remy al in een vroeg stadium bij de plannen betrokken was. De heldere plattegrond is opgebouwd rondom diverse zichtlijnen, waardoor in- en exterieur een twee-eenheid vormen. Door de glazen façades maakt de groene omgeving ogenschijnlijk deel uit van het ontwerp. 
Lees verder

Nu te koop: Simply Elegant

Eenvoud. Er is wellicht geen enkel ander woord dat het werk van interieurarchitect Remy Meijers beter omschrijft. De verschillende elementen in zijn interieurs zijn zo perfect geplaatst dat het lijkt alsof natuurwetten gevolgd zijn, dat het niet anders had kunnen zijn. In zijn nieuwe boek Simply Elegant is zijn filosofie duidelijk weerspiegeld. Het is nu te koop voor 59,50 €.

Bestel hier

Impressie: royale villa in het midden van het land

Een royale villa op een landgoed in het midden van het land. Remy is er afgelopen weken druk mee bezig geweest om er opnieuw invulling aan te geven. De oorspronkelijke uitstraling van het in 1869 gebouwde woonhuis diende daarbij las leidraad.
Lees verder

MATERIALS MATTER

Ontdek Penthouse aan de Gracht

Appartementen in Zeist zijn gewild

13.06.2018
In Zeist ging afgelopen weekend de voorverkoop van dertien door Remy ontworpen appartementen van start. Met succes. De dag trok veel bezoekers, die zonder uitzondering hun enthousiasme lieten blijken over het project dat De Hooght is gedoopt. Dat de appartementen populair zijn, blijkt uit de vele inschrijvingen. De appartementen worden gerealiseerd in een vijftig jaar oud kantoorgebouw in het centrum van de stad. 
Lees verder

Remy’s eerste ontwerp voor Danca

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Remy en de Nederlandse meubelproducent Danca is sinds kort verkrijgbaar. Piero is opgebouwd uit verschillende vormen, waardoor bank en hocker een vriendelijke, bijna losse uitstraling hebben.
Lees verder

Nieuw bij Gelderland: Chaise Royal

Nieuw in de collectie van Gelderland is Chaise Royal, een modulair systeem dat volledig is af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Het systeem is opgebouwd rondom een basiselement waartegen een rugleuning geplaatst kan worden.
Lees verder

Succesvolle lancering Simply Elegant

Interieurontwerpers Jan en Monique des Bouvrie en Marcel Wolterinck kregen afgelopen vrijdag uit handen van Remy de eerste exemplaren overhandigd van Simply Elegant, de tweede monografie waarin zijn werk centraal staat. De goedbezochte boekpresentatie was een van de hoogtepunten van de tweede editie van Salon Residence in Singer Laren. Tijdens een korte talkshow in de theaterzaal, gepresenteerd door Froukje de Both, gaven de makers van het boek tekst en uitleg. 
Lees meer

Zoektocht naar de perfecte balans

In het werk van interieurarchitect Remy Meijers (1974) vallen alle elementen perfect op hun plaats. Daardoor doen zijn interieurs bijna vanzelfsprekend aan. Alsof ze altijd zo geweest zijn. Daarmee is niet alles gezegd. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn interieurontwerpen gaat een alomvattende visie schuil.
Lees meer