Interieur- en productdesign

A TOUCH OF WARMTH

Villa Twente

Nieuw ontwerp: Rijksmonument Leiden

30.03.2020
Omdat er wettelijk een aantal beperkingen zijn, is het maken van een interieurontwerp voor een rijksmonument altijd een uitdaging. Dat geldt ook voor dit vier verdiepingen tellende herenhuis, met uitzicht op een van de parken in de binnenstad van Leiden. In zijn ontwerp heeft Remy geprobeerd de sterke punten te benadrukken. Het resultaat is een eigentijds interieur met onder meer paneeldeuren, plafonds, vloeren en materialen die de authenticiteit van dit woonhuis eer aan doen.
Lees meer

Event The Art of Living verplaatst naar oktober

16.03.2020
UPDATE De nieuwe data voor het The Art of Living Event zijn bekend. Het woon- en lifestylemagazine viert het 20-jarig bestaan van 22 tot en met 25 oktober in het Autotron in Den Bosch. De verkochte tickets blijven geldig. Vorige week werd het event afgelast in verband met het coronavirus (COVID-19). Remy is een van de deelnemers. Zijn presentatie maakt deel uit van een paviljoen waar verschillende Nederlandse topontwerpers een ruimte ingerichten. In Remy's ruimte staan drie nieuwe ontwerpen uit de Remy Meijers Collectie centraal. 
Lees verder

Iconische tuintafel Evora voor Borek

13.01.2020
Nieuw in de collectie van Borek is de door Remy ontworpen tuintafel Evora. Het is een absolute blikvanger. Niet alleen door de royale afmetingen, maar ook door het iconische onderstel, dat aan het ontwerp een architectonische uitstraling geeft. Het onderstel is zo ontworpen dat aan weerszijden gemakkelijk vier stoelen kunnen aanschuiven. Het blad is gemaakt van Dekton, een ultracompact materiaal dat door Cosentino ontwikkeld is. 
Lees verder

Remy Meijers Collectie bij BlinX

18.12.2019
In het hart van Blaricum bevindt zich BlinX, een interieurwinkel waar alles voor het interieur te vinden is. Daartussen heeft het meubilair uit de Remy Meijers Collectie een bijzondere plaats. BlinX opereert als dealer, waardoor het personeel perfect weet welke meerwaarde het door Remy ontworpen meubilair in de ruimte kan hebben.
Lees verder

Remy gaat samenwerken met Cosentino

07.10.2019
Remy maakt in zijn projecten regelmatig gebruik van de producten van Cosentino. Het Spaanse bedrijf is wereldmarktleider in de productie en distributie van innovatieve oppervlakken voor architectuur en design. Beide partijen hebben elkaar nu definitief gevonden. Onlangs besloten Remy en Cosentino een samenwerking aan te gaan. Dat betekent dat Remy, hier op de foto met key accountmanager Floris Driessen, aan de slag gaat met de materialen van Cosentino. Het is nog niet bekend wanneer de eerste resultaten van de samenwerking te zien zullen zijn.
Lees verder

Nieuw ontwerp: hoofdkantoor in Almelo

09.09.2019
Een interieur dat de branche weerspiegelt waarin Tronios actief is. Dat had Remy voor ogen toen hij de opdracht kreeg om het nieuwe hoofdkantoor voor het bedrijf in Almelo te ontwerpen. Enigszins robuust dus, want Tronios is in de licht- en geluidsbranche een speler van formaat. Gekozen is voor ruwe materialen als zwart staal en ongeschaafd hout. In de open ruimte zijn met plafondelementen, vloerkleden en armaturen virtuele ruimtes aangebracht, waardoor het interieur toch intiem aandoet.
Lees meer

BEST OF BOTH WORLDS

Herenhuis tussen water en stad

Nieuw ontwerp: villa in Wassenaar

19.07.2019
Dat de renovatie van de in 1925 door architect Henk Wegerif ontworpen villa in Wassenaar veel tijd zou kosten, was al duidelijk toen Remy de opdracht vorig jaar aannam. De oplevering zal nog wel even op zich laten wachten, maar de 3d-impressies rolden onlangs van de tekentafel. Opvallend is het gebruik van materialen die ieder een eigen tekening hebben, zoals hout en natuursteen. 
Lees meer

Monografie: Simply Elegant

Eenvoud. Er is wellicht geen enkel ander woord dat het werk van interieurarchitect Remy Meijers beter omschrijft. De verschillende elementen in zijn interieurs zijn zo perfect geplaatst dat het lijkt alsof natuurwetten gevolgd zijn, dat het niet anders had kunnen zijn. In zijn boek Simply Elegant is zijn filosofie duidelijk weerspiegeld. Het is nu te koop voor 61,50 €.

Bestel hier

Zoektocht naar de perfecte balans

In het werk van interieurarchitect Remy Meijers (1974) vallen alle elementen perfect op hun plaats. Daardoor doen zijn interieurs bijna vanzelfsprekend aan. Alsof ze altijd zo geweest zijn. Daarmee is niet alles gezegd. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn interieurontwerpen gaat een alomvattende visie schuil.
Lees meer