Interieur- en productdesign

Nieuw project: villa Gardameer

11.10.2021
Het aan het Gardameer gelegen Torri del Benaco is de plek waar Karl Heinz Castlunger van Garde Real Estate een architectonische stempel op drukt met ontwerpen die aansluiten bij de omgeving. Ook Remy houdt daar bij het interieurontwerp van één van de villa’s rekening mee. Zo wordt de indeling niet alleen afgestemd op de wensen van de opdrachtgever, maar ook op de rondom gelegen natuur. De drie slaapkamers en de woonkamer krijgen ieder een eigen sfeer waarin het materiaalgebruik en de detaillering beeldbepalend zijn.
Lees verder

Opgeleverd: Familiehuis Utrecht

22.09.2021
Als Remy een historisch object onderhanden neemt, dan houdt hij altijd rekening met het verleden. Dat geldt ook voor dit negentiende-eeuwse herenhuis in het centrum van Utrecht. Zo was de oorspronkelijke indeling leidend voor de nieuwe plattegrond, die niet alleen is afgestemd op het comfort van onze tijd, maar ook op de gebruikers van het pand.
Lees verder

Nieuw project: ontwerp Villa Ibiza

20.07.2021
Een gevoel van vrijheid, natuurlijke materialen en lichte tinten typeren de Ibiza Stijl. Vanzelfsprekend is het een inspiratiebron voor Remy bij het interieurwerp van een villa op een steenworp afstand van Ibiza Stad. Toch zal zijn ontwerpstijl met architectonische elementen en een gedetailleerde afwerking in het eindresultaat zichtbaar zijn. De indeling van de villa is niet alleen afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners, maar ook op het uitzicht. Om het zomerse gevoel van het eiland te benadrukken worden binnen zandtinten in allerlei schakeringen gecombineerd met gebleekt hout.
Lees verder

Nieuw ontwerp: een unieke vakantiewoning

17.05.2021
De ligging van het Zuid-Portugese Sagres is in veel opzichten ideaal. Een prachtplek voor een vakantiewoning, zo oordeelden Remy en zijn vrouw, die er een stuk grond kochten om een huis op te bouwen. Een woning in de traditionele architectuur, daar voelde hij niets voor. Evengoed wilde hij recht doen aan de omgeving. Dus ontwierp hij een vakantievilla waarin zijn specifieke ontwerptaal en authentieke elementen samenkomen. Opvallend is het open karakter van de villa die door de situering op het ruime perceel voldoende privacy biedt.
Lees verder

NEW LAYERS

Buitenplaats in het groen

Bestel nu: Deep Sea - Luxurious Interior Fragrance

30.03.2021
Nieuw in de Remy Meijers Collectie is Deep Sea - Luxurious Interior Fragrance. Met deze exclusieve geurstokjes brengt Remy een extra laag aan in het interieur. De uitstraling van het elegante potje doet denken aan het onherbergzame karakter van de diepzee. Ook de aangename geur op basis van bergamot en tonka bean refereert aan de zee. Met accenten die herinneringen oproepen aan een zachte, zonnige dag op het strand waar de zilte zeelucht zich mengt met de geur van bloemen en andere ingrediënten, zoals frankincense, yerba maté, agave, kardemom, green tea en pink pepper. Aan de kleur en het herkenbare logo op het potje en de luxe verpakking, is de signatuur van de ontwerper afleesbaar. Deep Sea vormt daarmee een subtiele aanvulling op ieder interieur.
Bestel hier

Unieke deurencollectie voor TWIN DOORS

11.01.2021
Een deur is zoveel meer dan een sluitpost, vindt Remy. Het is een sfeermaker in huis. Vandaar dat hij speciaal voor TWIN DOORS – gespecialiseerd in taatsdeuren – een bijzondere collectie deuren ontworpen heeft. Uniek aan de collectie voor TWIN DOORS  is het brede spectrum aan kleuren en materialen. Van onder meer glas, hout, steen en metaal tot brons, champagne, licht grijs en rosé. Door te variëren krijgt iedere deur een eigen karakter.
Lees verder

Showroom Remy Meijers Collectie

07.12.2020
Omdat in de interieurprojecten van Remy alle elementen zoveel mogelijk met elkaar in balans zijn, ontwerpt hij het meubilair ervoor bij voorkeur zelf. Daaruit is de Remy Meijers Collectie ontstaan. Alle ontwerpen zijn sinds kort bij elkaar gebracht in De Lightboxx, een showroom aan de A28 in Nijkerk. Geïnteresseerden kunnen daar op afspraak terecht.

Klik hier voor meer foto's van de showroom.
Lees verder

Designstatement Scondido voor Cosentino

16.11.2020
Met de lancering van badmeubel Scondido krijgt de samenwerking tussen Remy en Cosentino definitief vorm. ‘Ik wilde graag een meubel ontwerpen dat als een kunststuk in een ruimte kan staan, en tóch beschikt over praktische eigenschappen.’ Daarmee duidt hij op de laden in de zijkant van het meubel, waarin badkamerbenodigdheden kunnen worden opgeborgen. Het meubel kan plug en play worden geplaatst. Scondido heeft een prominente plek in Cosentino City Amsterdam inspiratiecenter, dat sinds najaar 2020 geopend is.
Lees verder

Monumentaal grachtenpand: puntjes op de i

24.07.2020
‘We vielen voor de plek, het karakter, de ruimte en de mogelijkheden’, vertelde Remy in 2018 over zijn woonhuis en werkruimte in Utrecht. Het is alweer ruim tien jaar geleden dat het monumentale grachtenpand een grondige verbouwing onderging, maar pas afgelopen jaren zijn de puntjes op de i gezet. Bij gebrek aan buitenruimte is op de tweede verdieping een royaal dakterras gerealiseerd. De kelder is getransformeerd tot een volwassen wijnkelder.
Lees verder

Een leven in dienst van schoonheid

14.06.2020
Remy Meijers (46) is vandaag precies 25 jaar geleden cum laude afgestudeerd aan de afdeling Architectonische Vormgeving: interieur- en meubelontwerp van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tientallen projecten, een eigen meubelcollectie en twee monografieën verder is hij een vaste waarde in de Nederlandse ontwerpwereld. In zijn ontwerpen streeft Remy steeds naar een optimale balans, naar een eindresultaat waarin alle elementen op elkaar zijn afgestemd.
LEES VERDER

Exterior meets interior

Villa Brabant

Villa Twente in hardcoverboek The Art of Living

20.04.2020
Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan, verscheen onlangs het derde hardcoverboek van The Art of Living. In het boek is ook het project Villa Twente van Remy opgenomen. Naast een fotoselectie bevat het artikel een uitgebreide toelichting op het project. Het boek bevat 45 projecten. Het kost 75 euro en is te bestellen op de site van The Art of Living.
Lees verder

Nieuw ontwerp: Rijksmonument Leiden

30.03.2020
Omdat er wettelijk een aantal beperkingen zijn, is het maken van een interieurontwerp voor een rijksmonument altijd een uitdaging. Dat geldt ook voor dit vier verdiepingen tellende herenhuis, met uitzicht op een van de parken in de binnenstad van Leiden. In zijn ontwerp heeft Remy geprobeerd de sterke punten te benadrukken. Het resultaat is een eigentijds interieur met onder meer paneeldeuren, plafonds, vloeren en materialen die de authenticiteit van dit woonhuis eer aan doen.
Lees meer

Iconische tuintafel Evora voor Borek

13.01.2020
Nieuw in de collectie van Borek is de door Remy ontworpen tuintafel Evora. Het is een absolute blikvanger. Niet alleen door de royale afmetingen, maar ook door het iconische onderstel, dat aan het ontwerp een architectonische uitstraling geeft. Het onderstel is zo ontworpen dat aan weerszijden gemakkelijk vier stoelen kunnen aanschuiven. Het blad is gemaakt van Dekton, een ultracompact materiaal dat door Cosentino ontwikkeld is. 
Lees verder

Nieuw ontwerp: hoofdkantoor in Almelo

09.09.2019
Een interieur dat de branche weerspiegelt waarin Tronios actief is. Dat had Remy voor ogen toen hij de opdracht kreeg om het nieuwe hoofdkantoor voor het bedrijf in Almelo te ontwerpen. Enigszins robuust dus, want Tronios is in de licht- en geluidsbranche een speler van formaat. Gekozen is voor ruwe materialen als zwart staal en ongeschaafd hout. In de open ruimte zijn met plafondelementen, vloerkleden en armaturen virtuele ruimtes aangebracht, waardoor het interieur toch intiem aandoet.
Lees meer

Monografie: Simply Elegant

Eenvoud. Er is wellicht geen enkel ander woord dat het werk van interieurarchitect Remy Meijers beter omschrijft. De verschillende elementen in zijn interieurs zijn zo perfect geplaatst dat het lijkt alsof natuurwetten gevolgd zijn, dat het niet anders had kunnen zijn. In zijn boek Simply Elegant is zijn filosofie duidelijk weerspiegeld.
Bestel hier

A TOUCH OF WARMTH

Villa Twente

Zoektocht naar de perfecte balans

In het werk van interieurarchitect Remy Meijers (1974) vallen alle elementen perfect op hun plaats. Daardoor doen zijn interieurs bijna vanzelfsprekend aan. Alsof ze altijd zo geweest zijn. Daarmee is niet alles gezegd. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn interieurontwerpen gaat een alomvattende visie schuil.
Lees meer