Interieur- en productdesign

Exterior meets interior

Villa Brabant

Nieuw ontwerp: Herenhuis Utrecht

02.08.2020
Ondanks de bewogen historie van dit rijksmonument in het centrum van Utrecht uit 1890 is het interieur deels nog intact. Zoals zichtbaar is in de oude sprekerszaal op de begane grond, waarvoor Remy een ontwerp heeft gemaakt. Daarin blijven de authentieke details behouden, maar alle toevoegingen verdwijnen. Ze maken plaats voor minimalistische elementen, waardoor het klassieke interieur benadrukt wordt. Opvallende toevoegingen zijn de entresol, de lichtgrijze gietvloer en de in witgrijs marmer uitgevoerde keuken.
Lees verder

Monumentaal grachtenpand: puntjes op de i

24.07.2020
‘We vielen voor de plek, het karakter, de ruimte en de mogelijkheden’, vertelde Remy in 2018 over zijn woonhuis en werkruimte in Utrecht. Het is alweer ruim tien jaar geleden dat het monumentale grachtenpand een grondige verbouwing onderging, maar pas afgelopen jaren zijn de puntjes op de i gezet. Bij gebrek aan buitenruimte is op de tweede verdieping een royaal dakterras gerealiseerd. De kelder is getransformeerd tot een volwassen wijnkelder.
Lees verder

The Best Dutch Interior Design 03

17.07.2020
Ook voor de derde editie van de uitgave The Best Dutch Interior Design is een project van Remy geselecteerd. Het gaat om Villa Brabant, een project dat onlangs is opgeleverd en nog niet gepubliceerd is. The Best Dutch Interior Design 03, dat ruim 600 pagina’s telt, is een uitgave van Hoog en verschijnt naar verwachting op 1 oktober. Het kost 125 euro. Vooruitbestellen kan op de website van Hoog.
Lees verder

Een leven in dienst van schoonheid

14.06.2020
Remy Meijers (46) is vandaag precies 25 jaar geleden cum laude afgestudeerd aan de afdeling Architectonische Vormgeving: interieur- en meubelontwerp van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tientallen projecten, een eigen meubelcollectie en twee monografieën verder is hij een vaste waarde in de Nederlandse ontwerpwereld. In zijn ontwerpen streeft Remy steeds naar een optimale balans, naar een eindresultaat waarin alle elementen op elkaar zijn afgestemd.
LEES VERDER

Villa Twente in hardcoverboek The Art of Living

20.04.2020
Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan, verscheen onlangs het derde hardcoverboek van The Art of Living. In het boek is ook het project Villa Twente van Remy opgenomen. Naast een fotoselectie bevat het artikel een uitgebreide toelichting op het project. Het boek bevat 45 projecten. Het kost 75 euro en is te bestellen op de site van The Art of Living.
Lees verder

Nieuw ontwerp: Rijksmonument Leiden

30.03.2020
Omdat er wettelijk een aantal beperkingen zijn, is het maken van een interieurontwerp voor een rijksmonument altijd een uitdaging. Dat geldt ook voor dit vier verdiepingen tellende herenhuis, met uitzicht op een van de parken in de binnenstad van Leiden. In zijn ontwerp heeft Remy geprobeerd de sterke punten te benadrukken. Het resultaat is een eigentijds interieur met onder meer paneeldeuren, plafonds, vloeren en materialen die de authenticiteit van dit woonhuis eer aan doen.
Lees meer

Iconische tuintafel Evora voor Borek

13.01.2020
Nieuw in de collectie van Borek is de door Remy ontworpen tuintafel Evora. Het is een absolute blikvanger. Niet alleen door de royale afmetingen, maar ook door het iconische onderstel, dat aan het ontwerp een architectonische uitstraling geeft. Het onderstel is zo ontworpen dat aan weerszijden gemakkelijk vier stoelen kunnen aanschuiven. Het blad is gemaakt van Dekton, een ultracompact materiaal dat door Cosentino ontwikkeld is. 
Lees verder

A TOUCH OF WARMTH

Villa Twente

Remy gaat samenwerken met Cosentino

07.10.2019
Remy maakt in zijn projecten regelmatig gebruik van de producten van Cosentino. Het Spaanse bedrijf is wereldmarktleider in de productie en distributie van innovatieve oppervlakken voor architectuur en design. Beide partijen hebben elkaar nu definitief gevonden. Onlangs besloten Remy en Cosentino een samenwerking aan te gaan. Dat betekent dat Remy, hier op de foto met key accountmanager Floris Driessen, aan de slag gaat met de materialen van Cosentino. Het is nog niet bekend wanneer de eerste resultaten van de samenwerking te zien zullen zijn.
Lees verder

Nieuw ontwerp: hoofdkantoor in Almelo

09.09.2019
Een interieur dat de branche weerspiegelt waarin Tronios actief is. Dat had Remy voor ogen toen hij de opdracht kreeg om het nieuwe hoofdkantoor voor het bedrijf in Almelo te ontwerpen. Enigszins robuust dus, want Tronios is in de licht- en geluidsbranche een speler van formaat. Gekozen is voor ruwe materialen als zwart staal en ongeschaafd hout. In de open ruimte zijn met plafondelementen, vloerkleden en armaturen virtuele ruimtes aangebracht, waardoor het interieur toch intiem aandoet.
Lees meer

Monografie: Simply Elegant

Eenvoud. Er is wellicht geen enkel ander woord dat het werk van interieurarchitect Remy Meijers beter omschrijft. De verschillende elementen in zijn interieurs zijn zo perfect geplaatst dat het lijkt alsof natuurwetten gevolgd zijn, dat het niet anders had kunnen zijn. In zijn boek Simply Elegant is zijn filosofie duidelijk weerspiegeld.
Bestel hier

Zoektocht naar de perfecte balans

In het werk van interieurarchitect Remy Meijers (1974) vallen alle elementen perfect op hun plaats. Daardoor doen zijn interieurs bijna vanzelfsprekend aan. Alsof ze altijd zo geweest zijn. Daarmee is niet alles gezegd. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn interieurontwerpen gaat een alomvattende visie schuil.
Lees meer